pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne cz. 1

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2019
Oprawa: Miękka
Ilość stron: 248 s.
Wymiar: 170x242 mm
EAN: 9788302152580
ISBN: 978-83-02-15258-0
Data: 2019-09-23
Cena wydawcy: 48.69 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:


Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena żywienia).

Autorka omówiła m.in. znaczenie racjonalnego żywienia dla zdrowia człowieka oraz rolę składników pokarmowych i wody w żywieniu. Ilustracje i zdjęcia pomogą uczniowi przyswoić wiedzę, a pytania kontrolne – sprawdzić jej poziom.

Podręcznik „Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Szkoły ponadgimnazjalne cz. 1” - oprawa Miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.