pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
Księgarnia »
Podręczniki »
»
Zasady żywienia. Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych....
podręcznik:

Zasady żywienia. Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.1

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 232 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 978830215044952
ISBN: 978-83-0215-044-9
Data: 2015-06-11
Cena wydawcy: 36.90 złpozycja niedostępna

Zasady żywienia. Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja T.15.1 - Dorota Czerwińska - opis podręcznika:

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).

Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej pożywienia, wartości odżywczych produktów spożywczych, wpływów procesów technologicznych na wartość odżywczą produktów spożywczych, przechowywania żywności i jego wpływu na wartość odżywczą, utrwalania żywności, wzbogacania żywności, żywności funkcjonalnej, wygodnej oraz dietetycznych środków spożywczych, organizmów genetycznie modyfikowanych, zasad znakowania żywności, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, planowania jadłospisów, zaleceń żywieniowych dla różnych grup ludności, podstaw żywienia dietetycznego, żywienia w zakładach gastronomicznych, zachowań żywieniowych i ich wpływu na zdrowie, alternatywnych sposobów odżywiania się, instytucji zajmujących się problematyką żywienia.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o podręczniku "Zasady żywienia. Podręcznik cz. 2. Technik żywienia i usług gastronomicznych...."
Dorota Czerwińska - autor m.in.:
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Zasady żywienia. Planowanie i ocena. - okładka podręcznika
Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Podręcznik... Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda, Beata Sińska, Halina Turlejska