pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu kucharz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 332 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 978830214080851
ISBN: 978-83-0214-080-8
Data: 2013-09-26
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz .

Jest poświęcony potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowano w nim kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz, uwzględniono obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu kucharz” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.