pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2019
Oprawa: miękka
EAN: 9788302183119
ISBN: 978-83-0218-311-9
Data: 2019-09-11
77.68 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis podręcznika:

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia starannie surowce stosowane w gastronomii, kładzie przy tym duży nacisk na uwypuklone w nowej podstawie przyprawy oraz tłuszcze. Przedstawia zasady racjonalnego żywienia i główne techniki stosowane w trakcie przygotowywania potraw. Podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywności. Opisuje procesy przyrządzania dań z warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz jaj i zbóż.
Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej,
w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.
Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 77.68 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.