pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zawód sommelier

Autor książki:

Tomasz Prange-Barczyński

Dane szczegółowe:
Wydawca: Magazyn Wino
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 145x235 mm
EAN: 9788361241003
ISBN: 978-83-6124-100-3
Data: 2008-11-13
pozycja niedostępna

Opis książki:

Według najprostszej definicji sommelier to nikt inny, jak kelner odpowiedzialny w restauracji za serwis napojów, ze szczególnym uwzglednieniem wina. Tylko tyle i aż tyle.
W restauracjach, w których wino odgrywa równorzędną serwowanym potrawom rolę, funkcja sommeliera to coś znacznie więcej.
Właściwym współczesnym określeniem wobec sommeliera będzie raczej menedżer restauracji odpowiedzialny za wino i inne napoje oraz cygara, funkcja ta bowiem wykracza daleko poza ramy klasycznego terminu "kelner".

Książka "Zawód sommelier" - Tomasz Prange-Barczyński - oprawa miękka - Wydawnictwo Magazyn Wino. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2007 r.