pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ciasta i desery dla diabetyków

Autor książki:

Agata Lewandowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788377736517
ISBN: 978-83-7773-651-7
Data: 2017-05-16
Cena wydawcy: 29.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Bycie diabetykiem nie oznacza, że musisz całkowicie zrezygnować z deserów. Odrobina słodkiej przyjemności nie zaszkodzi - pod warunkiem, że wiesz, jak przygotować deser o niskim indeksie glikemicznym, odpowiedniej ilości wymienników węglowodanowych i niezbyt kaloryczny. W to kulinarne szkolenie zabiera Cię doświadczona dietetyczka.

W książce znajdziesz:
- 120 przepisów na desery na ciepło i zimno, ciasta i ciasteczka, lody, koktajle, musy i placki,
- wyliczoną kaloryczność każdej potrawy, a także ilość wymienników węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych,
- praktyczne wskazówki, czym zastąpić cukier,
- porady kulinarne dotyczące żywienia diabetyków,
- tabele miar i wag najpopularniejszych produktów.

Agata Lewandowska - dietetyk, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Interesuje się sportem, zdrowym stylem życia i wpływem codziennej diety na zdrowie. Autorka książki Polska kuchnia bezglutenowa. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

Książka "Ciasta i desery dla diabetyków" - Agata Lewandowska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2017 r.