pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia diabetyków

Autor książki:

Barbara Jakimowicz-Klein

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 150 s.
Wymiar: 150x205 mm
EAN: 9788364786273
ISBN: 978-83-6478-627-3
Data: 2017-08-31
33.01 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka - Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie.

W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Książka "Kuchnia diabetyków" - Barbara Jakimowicz-Klein - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 150 stron i została wydana w 2017 r. Cena 33.01 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.