pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu kucharz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 280 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 978830214079252
ISBN: 978-83-0214-079-2
Data: 2013-09-26
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz .

Omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza oraz sposoby ich wykorzystania w produkcji potraw. W tej części omówiono także sposoby przyrządzania ciast, zup i sosów gorących.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz, uwzględnia obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu kucharz” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.