pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia gastronomiczna cz. 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 264 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788302112560
ISBN: 978-83-0211-256-0
Data: 2015-11-09
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich.

Podręcznik „Technologia gastronomiczna cz. 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.