pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Podstawy gastronomii i technologii żywności cz. 2 Podręcznik do nauki zawodu

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788302167829
ISBN: 978-83-0216-782-9
Data: 2017-05-18
66.36 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis podręcznika:

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.

Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.

Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.

Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.

Podręcznik „Podstawy gastronomii i technologii żywności cz. 2 Podręcznik do nauki zawodu” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 66.36 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.