pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Polska kuchnia bezglutenowa

Autor książki:

Agata Lewandowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788377735312
ISBN: 978-83-7773-531-2
Data: 2016-09-23
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.

Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami - oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.

Książka zawiera:
- przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
- mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
- listę zbóż i produktów bezglutenowych,
- ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
- łatwo dostępne składniki potraw.

Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!

Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

Książka "Polska kuchnia bezglutenowa" - Agata Lewandowska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2016 r.