pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Ogólna technologia żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2009
Oprawa: miękka
Ilość stron: 588 s.
Wymiar: 165x236 mm
EAN: 9788320436105
ISBN: 978-83-2043-610-5
Data: 2010-02-09
Cena wydawcy: 63.00 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Książka zawiera :
- charakterystykę głównych źródeł żywności,
- surowców przemysłu spożywczego,
- produktów spożywczych i ich jakości,
- operacje mechaniczne i termiczne,
- operacje typu dyfuzyjnego,
- procesy i operacje fizykochemiczne,
- procesy chemiczne,
- procesy biotechnologiczne,
- chłodzenie i zamrażanie,
- ogrzewanie,
- odwadnianie i dodawanie substancji osmoaktywnych,
- zakwaszanie,
- funkcjonalne dodatki do produktów,
- mycie i dezynfekcja urządzeń,
- pakowanie, przechowywanie, transport żywności,
- gospodarowanie energią i wodą,
- ochrona środowiska.

Podręcznik „Ogólna technologia żywności” - oprawa miękka - Wydawca: WNT.