pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia lwowska

Autor książki:

Andrzej Fiedoruk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 352 s.
Wymiar: 160x240 mm
EAN: 9788375062021
ISBN: 978-83-7506-202-1
Data: 2010-08-18
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Zapraszam do lektury dosyć nietypowej książki kucharskiej. W trakcie wieloletnich poszukiwań naszych dawnych smaków wpadło mi w ręce siedem perełek kuchni lwowskiej. Są to zeszyciki z zapisanymi przepisami. Pierwszy skrzętnie notowany przez rodzinę państwa Leńków z Lwowa pochodzi z roku 1914. Kolejne datowane na lata 1918 1919 1934 1938 i dwa bez dat są doskonałymi przewodnikami po ówczesnych specjałach kulinarnych Lwowa. Najprawdopodobniej autorka owych notatek nie jest twórcą zamieszczonych w tej książce przepisów. Przekazane są tam kulinarne dzieje rodziny i zbiór ten należy traktować bardziej jako pewien sposób przekazu dobrych obyczajów gastronomicznych. Andrzej Fiedoruk

Książka "Kuchnia lwowska" - Andrzej Fiedoruk - oprawa twarda - Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka posiada 352 stron i została wydana w 2010 r.