pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ramen w domu

Autor książki:

Brian MacDuckston

Dane szczegółowe:
Wydawca: Poradnia K
Rok wyd.: 2020
Oprawa: miękka
Ilość stron: 200 s.
EAN: 9788366005433
ISBN: 978-83-6600-543-3
Data: 2020-02-28
25.79 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Opis książki:

RAMEN W DOMU - ŁATWE PRZEPISY, KTÓRE ZAMIENIĄ TWOJĄ KUCHNIĘ W KRÓLESTWO RAMENU
Książka kucharska z łatwymi japońskimi przepisami na klasyczny ramen i odważnymi nowymi smakami
Przygotowanie ramenu to spory wyczyn - autor książki, specjalista w swojej dziedzinie, usuwa wszystkie przeszkody
na drodze do idealnej, prawdziwie japońskiej wersji tego dania. Adaptując klasyczne przepisy na stoły całego świata, Ramen w domu daje wszystkim proste recepty na autentyczne i kreatywne dania. To najłatwiejszy sposób dla domowych szefów kuchni, by cieszyć się prawdziwym i niebiańskim smakiem ramenu, bez wysiłku i nadmiernych starań. Książka ukaże się 26 lutego nakładem wydawnictwa Poradnia K.

Uwielbiam ramen. Od kiedy po raz pierwszy spróbowałam go w Japonii, zakochałam się w tym smaku i dziś jest to moja ulubiona zupa. Jej przygotowanie może się wydać tajemne i skomplikowane, ale tak naprawdę wystarczy poznać kilka zasad i po prostu spróbować. My, Polacy, jesteśmy mistrzami w gotowaniu zup i jestem przekonana, że pokochamy też ramen.

W tej pięknej, jasno napisanej książce, autor, który mieszkał w Japonii i uczył się gotowania ramenu u japońskich mistrzów, przedstawia, jak można przygotować go w domu. Pisze o tare, czyli duszy ramenu, o rodzajach wywaru i podaje przepisy
na makaron. W świecie, gdzie wszystko musi być na szybko, ramen jest jak medytacja. Jestem przekonana, że podbije świat,
a głębia jego smaku zachwyci nasze podniebienia. Polecam gorąco!
Eliza Mórawska-Kmita, Whiteplate.com
Ponad 100 klasycznych i kreatywnych przepisów na zupy, tare, makarony, przystawki i dodatki Instrukcje krok po kroku, które umożliwiają cieszenie się domowym ramenem każdego wieczoru
Sztuczki, które oszczędzą Twój czas
Ciekawostki o japońskiej kulturze i kuchni
Wśród przepisów:
Shio ramen z zielonymi warzywami
Chashumen z boczkiem
Ostry miso ramen
Ramen tonkotsu
Smażony makaron
Wegański hiyashi chuka i wiele więcej!

O autorze
Brian Mac Duckston jest koneserem ramenu mieszkającym w Japonii. Spędził wiele lat, podróżując po tym kraju i próbując niezliczonych porcji tego dania; jest absolwentem Szkoły Ramenu w Osace. Prowadzi kronikę swoich odkryć (których dokonuje zarówno podczas jedzenia, jak i przygotowywania ramenu) - na stronie internetowej i kanale You Tube Ramen Adventures. Kiedy nie promuje ramenu w japońskiej telewizji, zabiera swoje kubki smakowe w kulinarną podróż po Japonii.

Książka "Ramen w domu" - Brian MacDuckston - oprawa miękka - Wydawnictwo Poradnia K. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2020 r. Cena 25.79 zł. Zapraszamy na zakupy!