pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ryby i dania postne. Kuchnia która leczy

Autor książki:

Yvette Salomon

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo AA
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788362927951
ISBN: 978-83-6292-795-1
Data: 2012-12-13
28.78 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.

Książka "Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ryby i dania postne. Kuchnia która leczy" - Yvette Salomon - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2012 r. Cena 28.78 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.