pokaz koszyk
Szukaj:
autor tytuł  24h
»
»
»
Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska
książka:

Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Zysk i S-ka
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 262 s.
Wymiar: 160x240 mm
EAN: 9788375065909
ISBN: 978-83-7506-590-9
Data: 2010-12-01
Cena: 23.08  Cena wydawcy: 29.90 zł Oszczędzasz: 6.82 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska - opis wydawcy:

Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów mocno osadzona w historii Polski kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe ale realny wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza zróżnicowana ale i jednorodna jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków na kulinarną wyprawę na Kresy.
Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję!
Andrzej Fiedoruk - autor m.in.:
Prywatne smaki PRL-u - okładka książki
Prywatne smaki PRL-u Andrzej Fiedoruk;
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Z łąki na talerz - okładka książki
Z łąki na talerz Hanna Szymanderska
Produkty podobne:
Wtorek, 23 Kwietnia 2019 roku.