pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycje kulinarne Finlandii

Dane szczegółowe:
Wydawca: HANAMI
Rok wyd.: 2018
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788365520272
ISBN: 978-83-6552-027-2
Data: 2018-10-25
Cena wydawcy: 64.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.

Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.

Książka "Tradycje kulinarne Finlandii" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2018 r.