pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycje kulinarne Szwecji

Dane szczegółowe:
Wydawca: HANAMI
Rok wyd.: 2021
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788365520531
ISBN: 978-83-6552-053-1
Data: 2021-10-28
51.78 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów - to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.

Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Książka "Tradycje kulinarne Szwecji" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2021 r. Cena 51.78 zł. Zapraszamy na zakupy!