pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycje kulinarne Korei

Dane szczegółowe:
Wydawca: HANAMI
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 170x250 mm
EAN: 9788360740897
ISBN: 978-83-6074-089-7
Data: 2015-04-23
54.99 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi.

Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.

Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.

Książka "Tradycje kulinarne Korei" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa twarda - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2015 r. Cena 54.99 zł. Zapraszamy na zakupy!