pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 2

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 115x190 mm
EAN: 9788381030915
ISBN: 978-83-8103-091-5
Data: 2017-10-25
Cena wydawcy: 36.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia - w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól - trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: * przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) * prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) * techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki * filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR * sól, linijkę calową i centymetrową

Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 2" - Artur Bokła, Katarzyna Mikulska - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2017 r.