pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dzikie kiszonki i inne fermentacje

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2018
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 336 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788381032506
ISBN: 978-83-8103-250-6
Data: 2018-09-01
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!
Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.

Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).

Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie - jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.

Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Książka "Dzikie kiszonki i inne fermentacje" - Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 336 stron i została wydana w 2018 r.