pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Zasady racjonalnego żywienia

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2006
Oprawa: miękka
Ilość stron: 184 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788374262880
ISBN: 83-7426-288-5
Data: 2009-12-17
pozycja niedostępna

Opis książki:

Szczególne miejsce w działalności Zakładu Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia zajmuje problematyka organizacji i funkcjonowania żywienia zbiorowego. Upowszechnianie wśród realizatorów żywienia zbiorowego wiedzy o najnowszych trendach w nauce o żywieniu oraz wpływie sposobu żywienia na zdrowie człowieka nabiera w ostatnim okresie coraz większego znaczenia. Zdrowie posiada bowiem konkretną cenę, również w aspekcie ekonomicznym. Opublikowanie w tej książce modelowe racje pokarmowe powinny służyć jako przykłady prawidłowych zaleceń praktycznych i być pomocne na co dzień w realizacji diet korzystnych dla zdrowia.
Oddając do rąk Czytelników niniejszą monografię, autorzy wyrażają nadzieję, że ułatwi ona przygotowywanie całodziennych diet i posiłków w zakładach żywienia zbiorowego, głównie zamkniętego, i przyczyni się do poprawy jakości żywienia oraz podniesienia satysfakcji konsumentów wielu placówek gastronomicznych w Polsce.
Opracowanie adresowane jest do wszystkich realizatorów żywienia zbiorowego, szczególnie typu zamkniętego (szpitale, sanatoria, stołówki, placówki oświatowo-wychowawcze), a także do organów urzędowej kontroli żywności, głównie PIS.

Książka "Zasady racjonalnego żywienia" - Halina Turlejska, Urszula Pelzner, Lucjan Szponar - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 184 stron i została wydana w 2006 r.