pokaz koszyk
Szukaj:
autor tytuł  24h
»
»
»
Z pól i lasów na stół i do spiżarni
książka:

Z pól i lasów na stół i do spiżarni

Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788374957991
ISBN: 978-83-7495-799-1
Data: 2010-04-27
Cena wydawcy: 19.99 złpozycja niedostępna

Z pól i lasów na stół i do spiżarni - opis wydawcy:

Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.
Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia.
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy.
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję!
Andrzej Fiedoruk - autor m.in.:
Prywatne smaki PRL-u - okładka książki
Prywatne smaki PRL-u Andrzej Fiedoruk;
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Uniwersalna książka kucharska - okładka książki
Uniwersalna książka kucharska Maria Ochorowicz-Monatowa
Doskonała kuchnia - okładka książki
Doskonała kuchnia Maria Marciszewska
Sobota, 20 Kwietnia 2019 roku.