pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia żywności. Klasa 2. Technikum. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 420 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 978830207976405
ISBN: 978-83-0207-976-4
Data: 2010-04-29
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II szerokoprofilowego technikum technolgii żywności oraz szkoły policealnej; zawód - technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.
W części 2 omówiono operacje i procesy jednostkowe wykonywane w technologii żywności oraz problemy związane z utrwalaniem żywności metodami termicznymi, przez odwadnianie, metodami chemicznymi i biologicznymi.

Podręcznik „Technologia żywności. Klasa 2. Technikum. Podręcznik” - oprawa twarda - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.