pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Technologia żywności. Klasa 1. Technikum. Podręcznik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 160x240 mm
EAN: 978830207847705
ISBN: 978-83-0207-847-7
Data: 2010-04-29
Cena wydawcy: 32.10 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Podręcznik „Technologia żywności. Klasa 1. Technikum. Podręcznik” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.