pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
Księgarnia »
Książki »
»
Suszonki. Zachowaj smak na dłużej
książka:

Suszonki. Zachowaj smak na dłużej

Dane szczegółowe:
Wydawca: Zwierciadło
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 284 s.
Wymiar: 190x240 mm
EAN: 9788381321259
ISBN: 978-83-8132-125-9
Data: 2019-10-29
Cena: 27.97  Cena wydawcy: 49.90 zł Oszczędzasz: 21.93 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Suszonki. Zachowaj smak na dłużej - Teresa Marrone - opis książki:

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue
Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.

Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów.

Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu.

Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.

Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.

Książka „Suszonki. Zachowaj smak na dłużej” - oprawa twarda - Wydawnictwo Zwierciadło.

Książka posiada 284 stron i została wydana w 2019 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Suszonki. Zachowaj smak na dłużej"
Produkty podobne:
Pysznie, aromatycznie - okładka książki
Pysznie, aromatycznie praca zbiorowa