pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Sushi i sashimi

Autor książki:

Rosalba Giofree

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo RM
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 90 s.
Wymiar: 220x230 mm
EAN: 9788377730300
ISBN: 978-83-7773-030-0
Data: 2012-06-04
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.

W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi - saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.

W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi - od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

Książka "Sushi i sashimi" - Rosalba Giofree - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 90 stron i została wydana w 2012 r.