pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki

Autor książki:

Sonoko Sakai

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2021
Oprawa: twarda
Ilość stron: 304 s.
Wymiar: 205x250 mm
EAN: 9788324074945
ISBN: 978-83-2407-494-5
Data: 2021-04-15
Cena wydawcy: 59.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu! Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia. Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania. Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu. Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi. Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon... I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen! Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju. Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty. Los Angeles Times Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni. Christine Muhlke, The New York Times Szczera, poetycka Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni. Tara Duggan, San Francisco Chronicle  Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami. Booklist Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania. Publishers Weekly

Książka "Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki" - Sonoko Sakai - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2021 r.