pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Konopne gotowanie

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2021
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 169x234 mm
EAN: 9788324073719
ISBN: 978-83-2407-371-9
Data: 2021-05-05
52.11 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój - nie tylko dla wielbicieli marihuany Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione. Konopne gotowanie to jedyne takie kompendium. Znajdziesz w nim pełną, usystematyzowaną i podaną w bardzo przystępny sposób wiedzę na temat marihuany. Dzięki tej książce: dowiesz się, jak uzyskać receptę na medyczną marihuanę i jak to lekarstwo przyjmować, poznasz przepisy na potrawy, które kuszą oczy, cieszą brzuchy i śnią się po nocach - a są to sny piękne, odkryjesz bazowe ekstrakcje z użyciem suszu konopnego - stąd już tylko krok od tworzenia własnych kompozycji, przeniesiesz się do świata weed pairingu - nauczysz się łączyć składniki swoich ulubionych dań z terapeutyczną rośliną, która zaskakuje różnorodnością aromatów, wyniesiesz swoje kulinarne umiejętności na wyżyny. Stonerchefowie to prawdziwi eksperci w dziedzinie konopnego gotowania. Dzielą się swoimi sekretami i recepturami na: kofty wołowe z miętową rajitą, płonący makaron z sosem serowym, ptysie ze śmietaną mango pod truskawkową kruszonką, chałwę z miodem, pistacjami i truskawkami. Poznaj fantastyczne smaki, jakich nie spotkasz nawet w najlepszych restauracjach, i wyrusz w podróż do kulinarnego Disneylandu! ------------------------------------------------------------------------------------ Jesteśmy psychologami, którzy żyją ze sobą w kompletnej symbiozie. Szerzymy wiedzę o konopiach, a w naszej kuchni powstają rozpustne dzieła sztuki. Zawodowo zajmujemy się tworzeniem treści popularnonaukowych o marihuanie na rynku amerykańskim; od ponad 5 lat analizujemy badania naukowe i przekazujemy tę wiedzę w przystępny sposób, zwiększając świadomość na temat konopi wśród największej społeczności użytkowników marihuany na świecie. Naszą wiedzę i doświadczenie przenieśliśmy na rodzimy grunt w postaci Weedukacji, którą prowadzimy jako Stonerchefowie. Szerszej publiczności daliśmy się poznać pierwszym ślubem konopnym w Polsce. Nasze życiowe motto brzmi: Można? Można!.

Książka "Konopne gotowanie" - Anita Kilian-Kuźniewicz, Piotr Kuźniewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2021 r. Cena 52.11 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.