pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP. Producenci żywności

Autor książki:

Halina Turlejska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr
Rok wyd.: 2004
Oprawa: miękka
Ilość stron: 72 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788371879142
ISBN: 83-7187-914-8
Data: 2014-04-25
pozycja niedostępna

Opis książki:

Książka ma za zadanie przybliżyć problematykę związaną z zapewnieniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W publikacji zwrócono szczególną uwagę na praktyczną realizację zasad GMP/GHP oraz wdrażanie systemu HACCP będących podstawowymi narzędziami zapewniającymi bezpieczeństwo zdrowotne żywności.

Autorka przedstawia w poradniku główne aspekty GMP/GHP, których realizacja jest niezbędna w każdym obszarze produkcji, wyjaśnia na czym polega system HACCP, szczegółowo omawia jego założenia, koncepcję i zasady oraz prezentuje etapy wdrażania wraz z korzyściami wynikającymi z jego wprowadzenia. w publikacji zawarto również zasady prowadzenia kontroli wewnętrznej w zakładzie, a całość uzupełnia przykład wdrażania HACCP, słowniczek stosowanych terminów i definicje związane z systemem HACCP.

Książka "Praktyczny poradnik wdrażania systemu HACCP. Producenci żywności" - Halina Turlejska - oprawa miękka - Wydawnictwo Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr. Książka posiada 72 stron i została wydana w 2004 r.