pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia góralska

Autor książki:

Barbara Jakimowicz-Klein

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2003
Oprawa: miękka
Ilość stron: 120 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788372774170
ISBN: 978-83-7277-417-0
Data: 2011-07-19
pozycja niedostępna

Opis książki:

Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne Góralu, czy ci nie żal. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się męczyć, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu Wystarczy nieco chęci oraz niewielka książeczka ze znanej już i cenionej serii Zdrowie jedz zdrowo, żyj dłużej, tym razem poświęcona właśnie kuchni mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania pańskie bardziej współczesne, urozmaicone miejskimi nowinkami. Okrasiła to jak na dobrą gaździnę przystało nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół, Diecie Funkcjonalnej Lecha Tkaczyka i ziołowej przyprawie Góralska. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po Kuchnię góralską!

Książka "Kuchnia góralska" - Barbara Jakimowicz-Klein - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 120 stron i została wydana w 2003 r.