pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK
Rok wyd.: 2022
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 165x234 mm
EAN: 9788324082957
ISBN: 978-83-2408-295-7
Data: 2022-05-18
Cena wydawcy: 56.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Zostań hodowcą bąbelków! Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu. Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki. Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi - wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia.

Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą. To prostsze, niż myślisz!

Książka "Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata" - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2022 r.