pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie
książka:

Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2018
Oprawa: twarda
Ilość stron: 288 s.
Wymiar: 200x260 mm
EAN: 9788381032735
ISBN: 978-83-8103-273-5
Data: 2018-07-02
Cena: 44.29  Cena wydawcy: 69.90 zł Oszczędzasz: 25.61 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron - opis książki:

Autor "Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.

Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem?
Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci?
Kiszone migdały?
Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej?
A może kiszoną Krwawą Mary?
Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.

Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.

Aleksander Baron - charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił? przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.

"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata."
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego."
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK

Książka „Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie” - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal.

Książka posiada 288 stron i została wydana w 2018 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie"
Aleksander Baron - autor m.in.:
Między Wódką a Zakąską - okładka książki
Między Wódką a Zakąską Aleksander Baron, Łukasz Klesyk;
Kiszonki i fermentacje - okładka książki
Kiszonki i fermentacje Aleksander Baron;
Suwała, Baron i inni - okładka książki
Suwała, Baron i inni Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Julian Karewicz, Dariusz Wolszczak;
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Produkty podobne:
Kiszonki i fermentacje - okładka książki
Kiszonki i fermentacje Aleksander Baron
Retrowarzywa - okładka książki
Retrowarzywa Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz