pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:
 
Księgarnia »
Książki »
»
Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie
książka:

Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie

Dane szczegółowe:
Wydawca: Pascal
Rok wyd.: 2020
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 288 s.
Wymiar: 162x210 mm
EAN: 9788381036573
ISBN: 978-83-8103-657-3
Data: 2020-06-20
35.18  49.90  14.72 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie - Aleksander Baron - opis książki:

"Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki.

Czy masz ochotę na:
Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką i trąbką śmierci Kiszone migdały Krupnik na fermentowanej kaszy gryczanej A może kiszoną Krwawą Mary Mistrz kuchni po raz kolejny zaskakuje śmiałymi fermentacjami i niebanalnymi eksperymentami Pokazuje też, jak tradycyjne potrawy przygotować w nowej aranżacji. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt.

Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy.

Aleksander Baron - charyzmatyczny szef kuchni z warszawskiej restauracji Zoni. Pierwszą kiszonkę zrobił przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji, który zaprasza zaprasza do zmiany przyzwyczajeń polskiego podniebienia.

"Praktyczny przewodnik omawiający proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych kiszonek. Ważne nie tylko dla kuchni polskiej, ale i tej pochodzącej z całego świata."
Sandor Ellix Katz, autor "Sztuki fermentacji"
"Pasjonująca opowieść o tym, jak Baron ujarzmia fermentację. A świat dzięki temu staje się smaczniejszy i zdrowszy!"
Maciej Nowak, krytyk kulinarny
"Smak kwaśny jest najbardziej charakterystyczny dla polskiej kuchni, ale wiedza o kiszeniu warzyw, owoców i zboża oraz o wyrabianiu octów to dziedziny nieco zapomniane w naszej kulinarnej tradycji. Choć życia bez kiszonej kapusty i ogórków nawet nie potrafimy sobie wyobrazić, Aleksander Baron umie wyobrazić sobie życie znacznie bogatsze... Odkrywa kiszonki niepowtarzalne, zaskakujące i po prostu piękne, bo smak to przecież część estetyki. Ma niezwykły kontakt z historią, zapomnianą kulinarną wiedzą i sztuką, które gdzieś wyparowały, ale ciągle jakoś unoszą się między nami w powietrzu. Dziś wracają do nas jako coś nowego."
dr hab. Jarosław Dumanowski, profesor UMK

Książka „Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie” - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Pascal.

Książka posiada 288 stron i została wydana w 2020 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie"
Aleksander Baron - autor m.in.:
Między Wódką a Zakąską - okładka książki
Między Wódką a Zakąską Aleksander Baron, Łukasz Klesyk;
Suwała, Baron i inni - okładka książki
Suwała, Baron i inni Paweł Suwała, Aleksander Baron, Grzegorz Kwapniewski, Julian Karewicz, Dariusz Wolszczak;
Produkty podobne:
Dzikie kiszonki i inne fermentacje - okładka książki
Dzikie kiszonki i inne fermentacje Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska
Retrowarzywa - okładka książki
Retrowarzywa Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz