pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia

Dane szczegółowe:
Wydawca: Buchmann
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 368 s.
Wymiar: 198x258 mm
EAN: 9788376703312
ISBN: 978-83-7670-331-2
Data: 2012-10-12
pozycja niedostępna

Opis książki:

Mapa drogowa kucharskich działań!   Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.

Ponadto czytelnik znajdzie w książce: - listę podstawowych przyborów, - elementarz stylów krojenia, - trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu, - indeksy narzędzi i technik kucharskich, - tabele przeliczników miar  oraz temperatury przygotowania mięsa.

Książka "Domowe gotowanie. Techniki i narzędzia" - oprawa miękka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 368 stron i została wydana w 2012 r.