pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dekorowanie potraw. Danie ładnie podane bardziej smakuje

Autor książki:

Elisabeth Bangert

Dane szczegółowe:
Wydawca: KDC
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 88 s.
Wymiar: 215x285 mm
EAN: 9788325802424
ISBN: 978-83-2580-242-4
Data: 2010-11-29
pozycja niedostępna

Opis książki:

Desery, lody, alkohole - chociaż nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podawać je w plastikowych lub glinianych naczyniach, wiadomo, że dopiero postawienie ich na stole w połyskującym szkle będzie odpowiednią oprawą. Dlaczego w takim razie nie serwować w szklanych naczyniach zup, sałatek, dań głównych i placków Niebanalny sposób podania może zamienić tradycyjne potrawy w specjały niczym z hollywoodzkiego bankietu - nawet nie wyobrażasz sobie, jak wykwintnie może wyglądać zupa pomidorowa, sałatka kiełbasiana albo gulasz wieprzowy! W książce zamieszczono ponad 50 przepisów, a także praktyczne porady na temat serwowania potraw w szklanych naczyniach. Dzięki niej zaskoczysz gości zarówno wyszukanymi specjałami (mleko o smaku marchwi i curry lub zupa szparagowa z krewetkami), jak i najzwyklejszymi parówkami z frytkami!

Książka "Dekorowanie potraw. Danie ładnie podane bardziej smakuje" - Elisabeth Bangert - oprawa twarda - Wydawnictwo KDC. Książka posiada 88 stron i została wydana w 2010 r.