pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Technikum, szkoła policealna

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 246 s.
Wymiar: 190x250 mm
EAN: 9788302140853
ISBN: 978-83-0214-085-3
Data: 2014-07-17
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik przygotowany z myślą o uczniach i słuchaczach kształcących się w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych. W sposób kompleksowy omawia zagadnienia teoretyczne i praktyczne związane z szeroko rozumianą obsługą gości oraz funkcjonowaniem zakładów gastronomicznych. Materiał stanowi pełne kompendium współczesnej wiedzy zawodowej ze szczególnym uwzględnieniem dokonujących się zmian i kierunków w obsłudze gości.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach kelner i technik organizacji usług gastronomicznych .

Treść wzbogacają liczne fotografie, rysunki i schematy pozwalające uczniom na lepsze przyswojenie omawianych zagadnień i opanowanie technik obsługi.

Część 1. zawiera wiedzę z zakresu: podziału, zasad funkcjonowania oraz wyposażenia zakładów gastronomicznych, wizerunku pracownika obsługi, postaw wobec gości, zasad opracowywania kart menu, technik przenoszenia i pielęgnacji zastawy stołowej, zasad i metod obsługi gości, kolejności oraz technik podawania potraw i napojów.

Podręcznik „Obsługa gości (konsumentów) cz. 1. Podręcznik do nauki zawodu kelner. Technikum, szkoła policealna” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.