pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302157097
ISBN: 978-83-0215-709-7
Data: 2018-10-24
Cena wydawcy: 41.42 złpozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.3 (Magazynowanie surowców piekarskich).
W publikacji omówiono zagadnienia dotyczące surowców piekarskich oraz ich przechowywania. Opisano zboża wykorzystywane w piekarniach. Szczególną uwagę zwrócono na kwestie związane z transportem, przechowywaniem oraz oceną jakości mąki żytniej i pszennej. Podręcznik zawiera wiele ciekawostek, które dodatkowo poszerzają wiedzę ucznia. Dzięki bogactwu rysunków, przejrzystych schematów i zdjęć ułatwia przyswajanie wiedzy. Nauce sprzyjają też pytania i ćwiczenia praktyczne do wykonania w pracowni szkolnej. Publikacja pozwala przygotować ucznia do pracy zarówno w małej piekarni rzemieślniczej, jak i w dużym zakładzie produkcyjnym.

Podręcznik „Magazynowanie surowców piekarskich T.3.1 WSiP” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.