pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. T.3.2

autor:

Ewa Giemza

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 152 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788302157103
ISBN: 978-83-0215-710-3
Data: 2018-10-24
53.88 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis podręcznika:

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.3 (Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich).
W publikacji omówiono rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Dokładnie przedstawiono receptury i na licznych przykładach wyjaśniono związane z nimi obliczenia. Dużo miejsca poświęcono procesom zachodzącym w trakcie powstawania ciast żytniego i pszennego. Zwrócono uwagę na najczęściej popełniane błędy w trakcie kształtowania poszczególnych rodzajów pieczywa. Atutem podręcznika jest szata graficzna, która pokazuje poszczególne etapy ręcznego formowania wyborów. Naukę ułatwiają ćwiczenia do wykonania w szkolnej pracowni i liczne pytania sprawdzające. Ciekawostką jest słowniczek dawnych terminów piekarskich, których nadal używa się w tradycyjnych piekarniach rzemieślniczych.

Podręcznik „Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich. T.3.2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 53.88 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.