pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:
podręcznik:

Zarys filozofii nauk formalnych

Dane szczegółowe:
Wydawca: Katolicki Uniwersytet Lubelski, KUL
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 330 s.
Wymiar: 175x250 mm
EAN: 9788377021743
ISBN: 978-83-7702-174-3
Data: 2011-03-28
29.35 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Zarys filozofii nauk formalnych - Zygmunt Hajduk - opis książki:

Oto pojawi się na rynku polskim bardzo wartościowy podręcznik akademicki dotyczący filozofii nauk formalnych, zawierajacy systematyczny wykład filozofii matematyki i logiki. Z tym stwierdzeniem nie stoi w sprzeczności fakt, ze Autor zdecydowanie prezentuje własne, oryginalne stanowisko przede wszystkim w kwestii istnienia i natury obiekt6w matematycznych [...] nie przeszkadza to mu w skrupulatnej i rzeczowej prezentacji innych, klasycznych stanowisk. [...] Autor sięgnaął po literature obcojęzycznaą rzadko cytowaną w Polsce i przybliżył czytelnikowi wiele istotnych, a nieuwzględniających, dotad w polskojęzycznym piśmiennictwie, wyników filozoficznej refleksji nad naukami formalnymi.
Ks. drhab. Jerzy Dadaczyński

Książka „Zarys filozofii nauk formalnych” - oprawa miękka - Wydawnictwo Katolicki Uniwersytet Lubelski, KUL. Książka posiada 330 stron i została wydana w 2011 r. Cena 29.35 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Zarys filozofii nauk formalnych"
Zygmunt Hajduk - autor m.in.:
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Metodologia i semiotyka - okładka książki
Metodologia i semiotyka Jacek J. Jadacki
Nowy elementarz etyczny - okładka książki
Nowy elementarz etyczny Jan Galarowicz
Czas i przyczynowość - okładka książki
Czas i przyczynowość Michał Heller
Produkty podobne:
Wprowadzenie do filozofii - okładka książki
Wprowadzenie do filozofii Mieczysław A. Krąpiec OP, Stanisław Kamiński, Zofia J. Zdybicka USJK, Andrzej Maryniarczyk SDB
Bromatologia. Zarys nauki o żywności - okładka książki
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu Henryk Gertig, Juliusz Przysławski