pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wykwintne desery. Musy, budynie i kremy

Dane szczegółowe:
Wydawca: Jedność
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 95 s.
Wymiar: 195x195 mm
EAN: 9788376607993
ISBN: 978-83-7660-799-3
Data: 2013-10-14
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo praktycznych porad.

Winogronowe bavarese z chantilly Blamanż migdałowy Creme brulée Parfait z nugatem i sosem czekoladowym Tortini z ryżu basmati Zabajone z kwiatem pomarańczy Odbiorcy: - miłośnicy wszelkich deserów, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie - osoby szukające niezobowiązującego upominku.

Dlaczego warto przeczytać tę książkę: - zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania puszystych deserów i ich najważniejszych składnikach, będących podstawą kulinarnego sukcesu - proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich rezultat niezwykle efektowny - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom

Książka "Wykwintne desery. Musy, budynie i kremy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 95 stron i została wydana w 2013 r.