pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wędzenie ryb

Autor książki:

Tadeusz Barowicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788379932900
ISBN: 978-83-7993-290-0
Data: 2017-08-28
Cena wydawcy: 31.40 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!

Książka "Wędzenie ryb" - Tadeusz Barowicz - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2017 r.