pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tajniki czekolady. Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa

Autor książki:

Mark Tilling

Dane szczegółowe:
Wydawca: APN PROMISE
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 213x270 mm
EAN: 9788375413328
ISBN: 978-83-7541-332-8
Data: 2017-10-06
53.04 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje - od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.

"Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady"
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego

Książka "Tajniki czekolady. Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa" - Mark Tilling - oprawa twarda - Wydawnictwo APN PROMISE. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2017 r. Cena 53.04 zł. Zapraszamy na zakupy!