pokaz koszyk
tylko: autor tytuł  24h
»
»
»
Strączki
książka:

Strączki

Dane szczegółowe:
Wydawca: Edgard
Rok wyd.: 2016
Oprawa: twarda
Ilość stron: 216 s.
Wymiar: 205x272 mm
EAN: 9788377887776
ISBN: 978-83-7788-777-6
Data: 2016-08-16
Cena: 39.40  Cena wydawcy: 59.90 zł Oszczędzasz: 20.5 do koszyka pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Strączki - Maria Banach - opis książki:

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.

Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.

Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski Bloger Chef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.

Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!

Książka „Strączki” - oprawa twarda - Wydawnictwo Edgard.

Książka posiada 216 stron i została wydana w 2016 r.

Oceń, napisz recenzję/opinię [+]
  Bądź pierwszy - napisz opinię, recenzję o książce "Strączki"
Maria Banach - autor m.in.:
Kupujący tę pozycję zamówili również:
Kuchnia Polska - okładka książki
Kuchnia Polska Rafał Jabłoński
Zdrowe i proste gotowanie ze Św. - okładka książki
Zdrowe i proste gotowanie ze Św. Hildegardą z... Brigitte Pregenzer, Brigitte Schmidle
Moja kuchnia bez glutenu - okładka książki
Moja kuchnia bez glutenu Coralie Ferreira