pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Strączki

Autor książki:

Maria Banach

Dane szczegółowe:
Wydawca: Edgard
Rok wyd.: 2016
Oprawa: twarda
Ilość stron: 216 s.
Wymiar: 205x272 mm
EAN: 9788377887776
ISBN: 978-83-7788-777-6
Data: 2016-08-16
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.

Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.

Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski Bloger Chef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.

Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!

Książka "Strączki" - Maria Banach - oprawa twarda - Wydawnictwo Edgard. Książka posiada 216 stron i została wydana w 2016 r.