Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku - Francesca Badi, Licia Cagnoni - opis książki:
Kompletne kompendium, bogate w informacje i opatrzone ilustracjami, które zachęca do nauki przygotowywania bazowych produktów cukierniczych oraz wspaniałych domowych deserów.
Uzupełnieniem książki jest wybór przepisów na niezwykle smakowite: ciasta i tarty, ciastka i ciasteczka, desery w pucharkach na zimno i te na bazie owoców, wszystkie absolutnie zniewalające w swej formie i smaku.
Odbiorcy
- wszyscy, którzy uwielbiają różnego rodzaju słodycze i chcą nauczyć się podstawowych sztuczek wytwarzania i dekorowania słodkości
- osoby, które chcą poznać przepisy na ciasta, ciasteczka i desery
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- zawiera wszelkie informacje dotyczące sztuki przygotowywania słodyczy
- można łatwo nauczyć się wytwarzania słodkości od samych mistrzów
- w książce znajdują się przepisy na ciasta, ciasteczka, tarty i desery
- wszystkie przepisy zamieszczone w niniejszej książce zostały wykonane i opatrzone zdjęciami w profesjonalnej redakcyjnej kuchni
Książka „Słodkości. Ciasta i desery. Szkoła gotowania krok po kroku” - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2018 r. Cena 21.98 zł. Zapraszamy na zakupy!