pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki

Autor książki:

Nosrat Samin

Dane szczegółowe:
Wydawca: ZNAK Literanova
Rok wyd.: 2020
Oprawa: twarda
Ilość stron: 480 s.
EAN: 9788324070374
ISBN: 978-83-2407-037-4
Data: 2020-02-27
Cena wydawcy: 69.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Bestseller New York Timesa! Serial na Netflixie!
Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW.

Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule - o smaku decydują cztery kluczowe elementy:
-sól, która wzmacnia smak,
-tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
-kwas, który równoważy,
-ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.

Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.

Samin Nosrat - genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.

Powyższy opis pochodzi od wydawcy

Książka "SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki" - Nosrat Samin - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK Literanova. Książka posiada 480 stron i została wydana w 2020 r.