pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ryby w kuchni. Nie tylko wędkarskiej

Autor książki:

Olgierd Różycki

Dane szczegółowe:
Wydawca: Książka i Wiedza
Rok wyd.: 2003
Oprawa: miękka
Ilość stron: 152 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788305132657
ISBN: 83-05-13265-X
Data: 2005-06-13
Cena wydawcy: 15.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

To bardzo smakowita książka. Od samych nazw potraw kręci się w głowie, a ślinka napływa potokiem do ust. Są wśród nich prawdziwe dzieła sztuki. Pobudzają wyobraźnię, są zapowiedzią czegoś niezwykłego... Znajdziemy więc dania takie jak: "Pomruk głębin", "Przysmak kniazia", "Zakręcona płoć", "Taniec rusałki", "Przebój klasztoru", czy "Rosłanka ustecka".Poradnik zawiera sto osiemdziesiąt przepisów na różnorodne dania z ryb słodkowodnych, występujących w Polsce. Autor, ichtiolog i zapalony wędkarz, omawia w nim także wartość odżywczą ryb, ich obróbkę, przechowywanie i sposoby przyrządzania, a także charakteryzuje gatunki ryb występujących w naszych rzekach i jeziorach. Praktyczne wskazówki pomogą tym, którzy ryby kupują, w wyborze tylko świeżego towaru.

Książka "Ryby w kuchni. Nie tylko wędkarskiej" - Olgierd Różycki - oprawa miękka - Wydawnictwo Książka i Wiedza. Książka posiada 152 stron i została wydana w 2003 r.