pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ramen. Zupa szczęścia i miłości

Autor książki:

Tove Nilsson

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 152 s.
Wymiar: 190x240 mm
EAN: 9788381691772
ISBN: 978-83-8169-177-2
Data: 2019-10-23
Cena wydawcy: 39.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie. Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych - od tych najprostszych do najbardziej złożonych - możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles. Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby oraz cudownie gładką powierzchnię z widocznymi kropelkami tłuszczu. W głębokiej misce znajdują się zwinięte nitki cienkiego, sprężystego makaronu, pływają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki. Bierzesz pierwszy łyk i wpadasz po uszy! Na Ramen składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura. Tove Nilsson jest szefową kuchni i dziennikarką kulinarną. Nie ustaje w poszukiwaniach idealnego ramenu i najlepszego makaronu. Jest również autorką książek "Soda, lemonad & snacks" (Soda, lemoniada i przekąski 2014) i "Ägg" (Jajka, 2015).

Książka "Ramen. Zupa szczęścia i miłości" - Tove Nilsson - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 152 stron i została wydana w 2019 r.