pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przysmaki z ziemniaków. Polskie tradycje kulinarne

Autor książki:

Ewa Aszkiewicz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788377070956
ISBN: 978-83-7707-095-6
Data: 2012-05-23
Cena wydawcy: 19.24 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni. I nie ma nic bardziej mylnego niż przekonanie, że potrawy z nich są monotonne. Niniejsza książka udowadnia, że na bazie tego składnika można stworzyć prawdziwe cuda kulinarne na wszelkie okazje.

Znajdziecie tu ponad 200 przepisów na rozmaite dania z ziemniaków: purée, które można przyrządzić na co najmniej 14 sposobów, kluski i placki z różnymi dodatkami, zapiekanki, zupy oraz sałatki.

W książce zamieszczono receptury na dania proste i codzienne, np. ziemniaczane purée zapiekane z zielonym groszkiem czy kluski z surowych ziemniaków, a także na potrawy wykwintne, np. ziemniaki zapiekane po nelsońsku czy zupę ziemniaczaną z wędzoną rybą.

Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.

Książka "Przysmaki z ziemniaków. Polskie tradycje kulinarne" - Ewa Aszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2012 r.