pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni

Autor książki:

Wanda Michalska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 9788361513483
ISBN: 978-83-6151-348-3
Data: 2009-11-30
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Z naszą książką domowy wyrób wędlin stanie się prosty, a samodzielnie przyrządzona biała kiełbasa czy wędzona polędwica są przecież o niebo lepsze niż tego rodzaju produkty ze sklepu!
W Przysmakach z domowego świniobicia zgromadziliśmy przepisy zarówno na wyroby z wieprzowiny (m.in. kiełbasy, salceson, kiszkę pasztetową, rozmaite szynki), jaki i na potrawy z wykorzystaniem tego mięsa - m.in. zupę z porów na wędzonce, kwaśnicę na żeberkach, smalec, golonkę, pieczenie z karkówki.
Ponadto w rozdziale wstępnym wprowadzamy w tajniki peklowania i wędzenia, a także prezentujemy przydatny podział tuszy wieprzowej.

Książka "Przysmaki z domowego świniobicia we współczesnej kuchni" - Wanda Michalska - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2009 r.